Yogaaaa, jaaa i love it! En nog niet eens zo heel lang. Twee jaar geleden moest ik er niets van weten. Beetje op een matje zitten en een paar poses doen? Yeah right. Ik heb jaren lang gehandbald, een tijdje aan kickboksen gedaan en daarna stapte ik over op de sportschool. Zoals je ziet: allemaal sporten waar lekker pit in zit.

Maar nadat ik een paar porties chemo’s toegediend had gekregen, had ik de conditie van een slak.

Vijf minuten buiten lopen of een trap opkomen, was al een hele opgave. Kun je nagaan hoeveel moeite sporten zou kosten! Te veel, merkte ik al snel. Maar toch wilde ik iets doen. Al snel kwam ik bij yoga uit. Dat moest ik toch wel kunnen?

Ik keek een beetje rond op Youtube en typte ‘yoga for beginners’ in. Al snel kwam ‘Yoga with Adriene’ in beeld. Ik klikte het aan en al snel zag ik dat er nog tientallen filmpjes van haar waren. Maar, beginnen bij het begin. Langzaam maar zeker werd me duidelijk wat de filosofie achter yoga is.

Het is veel meer dan een beetje op een matje zitten en poses aannemen.  

Naast het bewegen van je lichaam, hoor je op de juiste manier te ademen bijvoorbeeld, en laat je je geest tot rust komen (klinkt allemaal beetje mwah als je het nog nooit hebt geprobeerd, dat snap ik best).

Al snel klikte ik andere video’s van mijn heldin Adriene aan en probeerde ik iedere dag een video te volgen. Mijn dag begon zo fijn met yoga. Ook schafte ik een yogamat aan. Nu, ongeveer 1,5 jaar later, beoefen ik iedere week yoga. Ik doe het thuis maar ook heb ik lesjes gevolgd bij verschillende yogascholen (in Amsterdam barst het van de yogascholen).

Als ik nu terugkijk naar twee jaar geleden vind ik het zo opmerkelijk dat ik stiekem best wel vooroordelen over yogabeoefenaars had.

‘Allemaal van die zweefteven’.
(Mocht je zelf nieuwsgierig zijn geworden: Yoga with Adriene is echt een aanrader. Een nuchtere chick met gevoel voor humor.)

Goed. Dit is even een minimale introductie over hoe yoga in mijn leven kwam en wat het voor me deed. Want: dit is nog lang niet het einde. Yoga interesseert me enorm en dit wil ik van tijd tot tijd graag met jullie delen.

Namasté.