Hoe goed het de eerste dag ging, zo bluh voelde ik me de tweede dag. Vandaag is de derde en laatste dag en WAUW ik voel me zo energiek.

Als ik in mijn koelkast kijk, ben ik ontzettend blij dat ik al drie van de vijf sappen heb gemaakt. Ik kan er meteen één wegdrinken, heel fijn want zo kan ik meteen aan mijn dag beginnen. Ik kan me veel beter concentreren dan gisteren en moet vandaag best veel doen dus dat gaat me gelukkig goed af. Als ik de tweede sap ook op heb en ’s middags trek krijg, baal ik dat ik weer in de keuken moet staan voor een sap. Eigenlijk moet je de trek voor zijn en een paar sappen klaar hebben staan, zodat je ze meteen kan drinken. Want als ik trek heb en ik moet ze nog maken, ben ik al te laat, want dan merk ik toch dat van die simpele dingetjes mis gaan –bijvoorbeeld geen glas onder de juicer zetten en dan nog een paar seconde naar het sap staren dat op het aanrecht stroomt om vervolgens door te hebben wat er fout gaat… –

Die middag heb ik afgesproken met een vriendin en ik neem braaf een sap mee voor het geval ik trek krijg – en dat krijg ik -. ’s Avonds drink ik nog twee sappen en als ik daarna in bed lig en nog trek heb, drink ik nog wat water en val ik al snel in slaap.

The day after

YES! Weer eten! Ik begin met een appel omdat ik geen idee heb hoe mijn maag gaat reageren. Die appel gaat gelukkig goed en wat later neem ik mijn favo ontbijtje: havermout. Dit gaat tot mijn verbazing ook goed.

Daarna: op naar Schiphol om mijn broertje uit te zwaaien – hij gaat voor een half jaar reizen -. Tijdens het afscheid drinken we nog even wat en iedereen bestelt koffie en taart.

IMG_0369

Mijn broertje en ik op Schiphol

En wat moet ik nu?

Ik vraag nog even of ze decafé hebben… helaas dat hebben ze niet. Oke, leuk geprobeerd. Als ik daarna de chocolade muffins zie, hoor ik ze mijn naam roepen. Ik bestel cappuccino en een chocolade muffin. Tot mijn verbazing gaat ook dit er weer goed in en heb ik nul last van mijn buik. Wel word ik ontzettend druk, want: cafeïne (wat ik al zelden drink) en een bom suiker. Maar ach, dat neem ik maar voor lief.

Als ik even later op de weegschaal sta, zie ik dat er ongeveer 1,5 a 2 kilo af is. Ik moet zeggen dat ik de laatste dag wel merkte dat dit er vooral is afgegaan bij mijn buik en heupen. Stiekem trek ik een oude broek aan en die pas ik tot mijn verbazing weer! Ben benieuwd voor hoe lang.

Toegegeven: ik had de detox zwaarder verwacht. Het niet eten is denk ik vooral mentaal ‘zwaar’ omdat je constant met eten geconfronteerd wordt (dat was het bij mij denk ik vooral). Ik voel me ‘the day after’ wel echt heel goed en energiek – misschien ligt het ook aan de koffie?-

Uiteindelijk weet ik natuurlijk niet hoe mijn lichaam er nu van binnen uit ziet na deze ‘reiniging’ en ik moet toegeven dat meteen cafeïne drinken en suiker eten niet echt tactisch is na een detox.

Ik vind het lastig om nu te zeggen om een sap detox aan te raden. Zelf vond ik het interessant om eens uit te proberen en te kijken of ik het vol zou houden. Wel zou ik aanraden om niet fanatiek te sporten, zelf heb ik elke dag yoga gedaan en dat ging heel goed. De sappen zelf maken vergt wel wat tijd, dus als je niet zoveel tijd hebt, moet je het echt strak plannen of een kijkje nemen bij één van de vele juicebarren.

Wel moet ik zeggen dat ik tijdens de detox, eten veel meer ben gaan waarderen. En ik dacht dat ik van mijn eerste paar hapjes veel meer zou genieten. Maar uiteindelijk valt dat ook wel mee als je eenmaal weer eet.