Een paar weken geleden verwijderde ik mijn Instagram- en Facebookapp 10 dagen van mijn telefoon. De eerste 2 dagen ging mijn duim automatisch naar de plek van Instagram en Facebook, als ik op mijn telefoon bezig was.

De dagen daarna dacht ik er niet eens meer over na en raakte ik mijn telefoon ook veel minder aan. Na tien dagen zette ik de Instagramapp er weer op en was het weer zo makkelijk om te gebruiken, het lijkt wel een automatisme. Ik vind mezelf niet heel erg verslaafd aan Instagram, maar ik vond het stiekem wel een opluchting dat ik het ook makkelijk tien dagen zonder kan. De Facebookapp heb ik er niet meer opgezet, en dat bevalt tot nu toe heel erg goed. Want zo kijk ik er veel minder op.

In het nieuwe jaar ga ik weer 10 dagen zonder Instagram en Facebook. Ook 10 dagen zonder telefoon, internet, praten, lezen en schrijven! Say whuuuut!? In 2019 meer hierover…

Voor nu hele fijne feestdagen, met of zonder Instagram, Facebook en al die andere leuke maar toch ook wel onbelangrijke dingen. Want het samen zijn met familie en vrienden blijft zoveel belangrijker dan het perfecte plaatje te creƫren op internet voor mensen die je soms nauwelijks kent.