,

Waarom een sapkuur?

copywriter en journalist

Drie dagen lang alleen maar sapjes. Wie doet dat nu? Nou, ik ga daar vanaf morgen mee beginnen… en dit is waarom.

Ik maak er geen geheim van dat ik een fanatieke sapjesmaker ben met mijn slowjuicer. Bijna iedere dag maak ik er gebruik van. Maar laatst zag ik de documentaires ‘Fat, Sick and Nearly Dead’ en (meteen erachteraan, ik kon het niet laten) ‘Fat, Sick and Nearly Dead #2’. Bij deze titel denk je al snel aan te dikke mensen die ongezond eten, dus waarom zou ik dit aanraden om te kijken als je bij geen van beide aangesproken voelt? Ook ik kan met trots zeggen dat ik gezond eet en dat ik een prima figuur heb, maar wat extra te weten komen over voeding is nooit verkeerd.

Dit verhaal gaat over een man met een ongezonde levensstijl, een zwaar lichaam en veel kwaaltjes waardoor hij allerlei soorten medicijnen slikt. Op dat moment gooit hij zijn leven om door (uit mijn hoofd) 60 dagen alleen maar sap te drinken. Geen sap van de supermarkt, nee zelfgemaakt sap met de slowjuicer met verse groenten en fruit. Niet alleen valt hij af, hij voelt zich veel beter en tenslotte inspireert hij veel mensen om zelfgemaakte sappen te drinken.

Nu vraag je je misschien af: maar Anouk, waarom ga jij dit doen?
Eigenlijk ben ik ontzettend nieuwsgierig! Ga ik dit volhouden? Wat gebeurt er met mijn lichaam? En hoe zal ik me daarna voelen? Ik kan niet wachten om het te weten.

Maar de allerbelangrijkste reden is toch wel omdat het een hele goede detox is voor je lichaam, want mijn lieve lichaam is zo kapot gemaakt door die mega shots aan chemo’s dat ik wel een ‘opruimingsbeurt’ kan gebruiken.

En dan, wat velen waarschijnlijk het meest interessant vinden, je gaat gewicht verliezen. Dat is het laatste waarvoor ik dat doe, of nog anders gezegd: dit hoeft van mij niet. Maar één dag detoxen vind ik te weinig als ‘opruimbeurt’. Daarom heb ik bewust voor drie dagen gekozen omdat je dan wel alle voordelen meepakt waarvoor een detox bedoeld is: je reset je systeem, je maakt je hele lichaam en al je cellen schoon. Klinkt een beetje vaag misschien? Morgen meer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Wat vind jij?