Whoeehoeee, wat een vraag he jongens. Vaak denken wij als mensen: ‘Als ik dit heb, dan ben ik echt helemaal gelukkig/verzadigd.’ Verzadigd klinkt een beetje gek, maar laten we zeggen ‘dan heb ik genoeg’, ‘nu is het oké’. Pas had ik dit met een tuinsetje voor ons balkon. ‘Zo. Als we dit hebben, dan is het voorlopig helemaal klaar, nu is het helemaal perfect.’

Ja, je bent klaar voor 2 weken, en dan zie je weer wat anders dat je wilt hebben. ‘Oh he trouwens, nog een paar kussentjes of een kleed buiten is eigenlijk ook wel heel leuk!’, met glinsterende ogen kijk ik Hem aan alsof ik net het beste idee ooit hebt bedacht. En zo blijft de mens lekker bezig met kopen. (Dit is waarschijnlijk ook meer een vrouwending, want Hij lijkt hier niet gevoelig voor te zijn.)

Maar, even zonder dollen. Weet je wanneer ik onder andere mijn gelukkigste momenten heb beleefd? Ik had het toen niet zo kunnen zeggen, maar dat was toen ik ziek was. En nee dit waren geen gelukkige momenten omdat het allemaal zo’n feest was, die chemo’s.

Dat waren de weken dat ik in het ziekenhuis lag en ik iedere dag een paar keer bezoek kreeg. Dat was toen mijn beste vriendinnen erbij waren toen mijn haar eraf werd gehaald omdat het met bosjes uitviel. Omdat ik aan ze vroeg, of ze hierbij wilde zijn want dit leek me een fijn idee.

 Om vervolgens daarna met iedereen taart te eten, omdat ik vond dat je maar beter zulke dingen met taart kan vieren.

Dus eigenlijk hebben bij mij de minder leuke dingen tegelijk voor mooie geluks momentjes gezorgd. En door de minder leuke dingen in het leven (of gewoon k*t dingen), ga je beseffen wat je nu eigenlijk echt nodig hebt in het leven, en dat is minder. Omdat je blij bent met wat je hebt en dat nog meer waardeert. En dat zijn de mensen om je heen, de mooie momenten.

Zo hebben Wij laatst onze verjaardag gevierd – ja ik wil dit toch ook echt even benoemen – en dat was zo ontzettend leuk. Het is zo fijn om je vrienden en familie bij elkaar te hebben. Dat ze allemaal speciaal voor ons komen. Ik word daar echt zo ontzettend gelukkig van, al die gezelligheid bij elkaar.

Geniet van wat je hebt – en dan heb ik het over de mensen om je heen – en LEEF.

Leef niet om zoveel mogelijk geld binnen te harken (mijn advies, maar dat is natuurlijk aan jou) en om uiteindelijk de rijkste man of vrouw van het kerkhof te worden (deze quote hoorde ik laatst en ik wist meteen dat ik deze quote in één van mijn blogs wilde gebruiken).

 

Happy people don’t have the best of everything, they just make the best of everything.

Nu ben ik zo ontzettend benieuwd hoe jullie dit ervaren. Waar word je gelukkig van en wat is jouw ultieme geluksmoment of –momentjes?

* Oja nog een ding: nu heb ik gisteren de documentaire ‘Minimalism: A Documentary about the Important Things’ gezien. Ook het kijken waard als je even niet meer weet of ‘dit het nu is’ en ‘of je nu echt gelukkig bent’. Te zien op Netflix!